Военни летци от  България и САЩ провеждат днес учение в

...
Военни летци от  България и САЩ провеждат днес учение в
Коментари Харесай

Летци от България и САЩ провеждат учение в авиобаза Граф Игнатиево

Военни летци от  България и Съединени американски щати организират през днешния ден обучение в границите на дейностите на НАТО за нараснала зоркост. Това оповестиха от Министерството на защитата.

По време на взаимната подготовка изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево извършват задания по ескортиране на съюзнически военни въздухоплавателни средства и обезпечаване на прикритие и безвредно въздушно пространство за деяние на сили и средства от Bomber Task Force 24-1 (BTF 24-1).

Мисиите на Bomber Task Force са рутинни интервенции по целия свят, които показват уговорката на Съединени американски щати за групова защита посредством присъединяване в взаимни интервенции и учения с сътрудници и съдружници.

Съвместната подготовка ще обезпечи опция за надграждане на подготовката на българските водачи и ще удостовери готовността на Военновъздушните сили на Република България да противодействат на всевъзможни военни закани и да способстват за гарантиране на сигурността и стабилността в района в границите на груповата защита на НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР